Uppstarten i nya lokelerna på Storheden en succé

Det har varit full rulle för Stefan, Janne och Fredrik på Petterssons Charkdelikatesser i samband med flytten till Storheden. Inte minst har beställningar på smörgåstårtorna ökat kraftigt.

Petterssons Charkdelikatesser flyttade i mitten av oktober verksamheten till nya och större lokaler nära ICA Maxi på Storhedens handelsområde i Luleå. Premiären och uppstarten har varit en succé för det anrika företaget som tidigare fanns på Notviken.

– Med ökad efterfrågan, och därmed större produktion, blev till slut våra gamla lokaler i Notviken för små. Så vi gjorde en rejäl satsning med större och bättre anpassade lokaler i Storheden, och ett utökat sortiment, förklarar Fredrik Pettersson som driver verksamheten tillsammans med sin far Jan.

Petterssons Charkdelikatesser erbjuder fabriksförsäljning av chark- och köttprodukter direkt till konsument. Bland storsäljarna finns Falukorv, köttsoppa, rökt fläskfilé, mört nötkött av högsta kvalitet och äkta hamburgerkött. I sortimentet finns en lång rad härliga korvar och riktig gammaldags blodpudding.

Med den nya lokalen på Storheden har Petterssons Charkdelikatesser fått en mycket bättre exponering med större flöde av potentiella kunder.

– Ja, det har blivit något helt annat än Notviken där inte värst många passerade av en händelse, berättar Fredrik.

Nyanställd kock och catering

För att möta expansionen har Fredrik och Jan anställt kocken Stefan Möllegren, vilket betyder att det nu arbetar totalt fem personer i företaget.

– Med Stefan på plats kommer vi dessutom att erbjuda catering. Stefan har en finfin grillvagn som passar utmärkt vid fester som bröllop och bemärkelsedagar, säger Fredrik.

Källa: Petterssons Charkdelikatesser

Inlägget Uppstarten i nya lokelerna på Storheden en succé dök först upp på Luleå Gratistidning.