VI 2 nytt cateringföretag – byggde köket på egna gården

Anders Larsson och Anita Martinell i sitt nya kök.

Anders Larsson och Anita Martinell står bakom det nystartade cateringföretaget VI 2 och valde att bygga lokalerna på den egna gården på Bergnäset. De satsar på lokalproducerade råvaror och svensk kött och nu är det fullt fokus på catering med jultallrikar och julbord på menyn.

På Bergnäset på Trollstigen bor paret som nu satsar på den egna cateringverksamheten. På tomten har man precis byggt upp det vitmålade restaurangköket och färgen har knappt hunnit torka innan skyltar och belysning monterats.

– Vi hittade inga lokaler som passade och bestämde oss för att bygga själva. Vi kommer i huvudsak att jobba med catering, allt från fika, lunch till den finare middagen efter kundernas önskemål, berättar Anders Larsson.

Drömköket för de nya cateringägarna på egna tomten.

Paret tycker att det är viktigt med närproducerat och har lagt ned mycket jobb att hitta rätt produkter och råvaror.

– Vi tycker att att maten skall präglas av samhället och ständigt vara uppdaterad. Lokalproducerad mat som tagits fram under schyssta villkor är en viktig genomgående röd tråd. Maten ska konsumeras med gott samvete och vetskapen vart den ursprungligen kommer ifrån, förklarar Anita Martinell.

De är förvantansfulla inför uppstarten av verksamheten och många pusselbitar har fallit på plats.

– Vi gillar kryddstark mat men den bästa kryddan är att hålla en bra service, avslutar Anders Larsson.