Edito bygger den samiska förskolan Giella i Jokkmokk

Anders Hellgren och Erik Ranängen på Edito Bygg.

Edito kommer att bygga den samiska förskolan Giella i Jokkmokk. De nya lokalerna ska anpassas för de behov förskolan har och kommer att ha fyra avdelningar, ett mottagningskök samt flera avdelningskök.

Beställare är Jokkmokks kommun. På Giella förskola tar man tillvara på språket, kulturen, traditionerna och arbetar med de samiska traditionerna. Exempelvis renflytt, slakt, kalvmärkning och duodji. Statens konstråd ska leda utsmyckningen av förskolan Giella i Jokkmokk.

– Vi är mycket glada och stolta över att vi fått Jokkmokk kommuns förtroende att bygga Giella förskola i Jokkmokk. Vi har byggt förskolor tidigare men den här är speciell med tanke på platsen, utseendet och den konstnärliga utsmyckningen. Vi har jobbat mycket i Jokkmokk, vi har bland annat renoverat hotell Akerlund, och det är riktigt kul att bygga mer här. Vi gillar Jokkmokk och de gillar oss säger Erik Ranängen, VD på Edito.

Det Piteåbaserade företaget började med två anställda för fem år sedan och har sedan starten vuxit till ett företag som idag sysselsätter 40 personer. Edito är verksamma i hela Norrbotten och genomför just nu olika uppdrag i Piteå, Luleå, Haparanda, Jokkmokk och Gällivare. Företaget gör det mesta inom bygg och entreprenad och har allt från privata kunder med mindre byggprojekt till stora uppdrag som sysselsätter många under lång tid.

– Vi får mycket förfrågningar från andra kunder i Jokkmokk och vi har fler projekt på gång där. Det är så pass mycket att vi ser över möjligheterna att anställa personal på plats i Jokkmokk säger Anders Hellgren, ägare och arbetschef.

Kontaktpersoner
Erik Ranängen, VD Edito, 070-683 66 00
Anders Hellgren, ägare och arbetschef, 070-811 08 92

Källa: Edito Bygg