Hasseltornet expanderar

Hasseltornet expanderar och rekryterar Michael Alsafar och Daniel Engberg. Två lokala profiler som hoppas tillföra nytänk och kundfokus.

Ekologiska byggnader som håller, klimatsmarta hus som ­dessutom binder ­koldioxid och håller över tid. På toppen av det, nya namn i
en­ ­organi­sation som är på tillväxt. I tider där tillväxt som mål
i­frågasätts allt mer kan Hasseltornet vara en del av den lösningen, eller är det att “kränga“ hus till varje pris?

Känslan av kontraster går nästan att ta på när vi kliver in på huvud­kontoret i Öjebyn utanför Piteå. Utanför portarna trängs den klassiska svenska bilden med ­Norrbottensgårdar, lador och ängar men med ett kliv innanför dörrarna är upplevelsen något helt annat. Här andas toppmodern design och interiör med rejäla timrade väggar, ett genuint hantverk med tusenåriga anor. Just nu händer massor hos Hasseltornet så vi tar oss en träff med ­grundaren ­Robert ­Näslund och hans ny­rekryterade
säljare ­Michael Alsafar och Daniel Engberg över en kaffe för att veta mer.

Till att börja med, vad är er historia?
– Grunden till ­Hasseltornet har vuxit fram under många år då jag sålt timmerhus både i Sverige och Norge. Jag har noterat hur mark­naden förändras och mitt svar var att 2016 starta Hasseltornet. Kunder tänker idag på ett annat sätt än för 20 år sen. Det handlar mer om sunt boende, bra inomhusluft och stabila byggnader som om de sköts rätt kan hålla i flera hundratals år. Vilka husleverantörer tänker så i dagens ­samhälle? Här finns en viktig grund i vår affärsidé. Vi ritar våra husmodeller själva men har inga problem med att kund­anpassa. Att vi dessutom kan ­leverera allt från ­Attefallshus till stora ­offentliga eller privat­ägda komplex, gör oss till en bra affärs­partner.

Kvalité gör skillnaden
Köper du ett Hasseltorn får man något utöver det vanliga, här byggs ­nämligen allt extra
rejält med Nordisk senvuxen fura*.

– Vi använder ­endast kärnan, så­ ­kallad ­kärnved, den allra ­starkaste delen av en stock i våra byggnader. Och som om inte det räckte så är även inomhus­luften i våra ­timringar helt optimal och extra bra för ­allergiker och andra med känsliga luftvägar. Det ligger rätt i
tiden att bygga det som håller, inte minst nu då debatten om tillväxt som mål rimmar dåligt
med de resurser som vi människor ­förbrukar. Redan i augusti har jordens befolkning förbrukat vad som är hållbart för ett år, och resten, ja det är överutnyttjande av jordens resurser.

– Vi pratar gärna ­hållbarhet, att ­husen är ekologiska och kommer från hållbart skogsbruk för den som är ­intresserad. Likväl talar vi om vår kärlek för det arkitektoniska och vackra
i våra byggnader. Varför man köper är individuellt, även om jag kanske inte tror att man
köper av oss för att byggnaderna har överlägsen koldioxidbindning, fast så är fallet säger
­Robert med ett skratt.

Expansion i Sverige och världen
Var hoppas du ­Hasseltornet är om 10 år på marknaden?
– Jag hoppas att det är ett väl etablerat ­varumärke på mark­naden. Mer offentliga och
privata affärs­komplex som restauranger, hotell, cafeer samt skolor och ­dagis för att nämna något. Ni rekryterar nu två ­lokala profiler, vad ­hoppas ni att de bidrar med?
– Jag handplockar mina säljare, de jag tror kunna representera oss på ett spännande sätt. Dessa två killar ­bedömer jag kompletterar ­varandra bra.

Kan det bli aktuellt att rekrytera igen?
– Absolut! Både lokalt och rikstäckande, vi jobbar både nationellt och internationellt. Jag har en säljare som börjat bygga upp en säljorganisation i Portugal, det ska bli spännande att följa.
– Vi har en även byggt en Resort i Minnesota där vi levererade huvudbyggnaden. Det blev så bra att vi fick leverera ytterligare två byggnader. Nu har vi en ambassadör i vår kund som är så pass nöjd att hon via sociala medier sprider goodwill åt oss. Det är ju fantastiskt kul!

Vi frågar Michael och Daniel vad de hoppas tillföra och hur de ser på deras nya jobb.

– Hoppas att jag kan med mitt ­befintliga ­nätverk tillföra nytänk för utveckling av ­Hasseltornet, säger Michael.

– Jag har ett ­genuint kundfokus och tror på hela konceptet med hållbart byggande som jag tror mina kunder kommer märka, säger
Daniel innan vi avrundar.
Kan man då expandera men ändå vara hållbar? Ja, alldeles uppenbart kan man det.

Källa: Hasseltornet

  • Nordisk senvuxen fura finns endast i norra Sverige, Finland och delar av Ryssland och har tack vare sin långsamma tillväxt överlägsen kvalitet i form av hög stabilitet och fibertäthet.