Karriärmässa lockade över 12 000 besökare

Etsabild AB +46 8 644 90 06 info@etsabild.se

Mässan Nolia Karriär lockade totalt 12 300 besökare och befäste därmed sin ställning som en av Sveriges viktigaste mässor för yrkesval och rekrytering.
– Vi lyckades leverera en mässa med många besökare, en uppskattad förebild och ett bra program, säger Kristin Olsson och Monica Pettersson, projektledare för Nolia Karriär.
Nolia Karriär arrangerades i fyra städer; Piteå, Umeå, Östersund och Sundsvall. Inspirationsföreläsare var bland många andra Cleo och Linda Pira.

På Nolia Karriär är flertalet av besökarna gymnasieelever. Men mässan riktar även in sig på SFI- och vuxenstuderande samt arbetssökande. Dessutom besöker studie- och yrkesvägledare mässan.

– Vi har haft bra bredd på besökarna, med många intressanta möten som följd, säger Kristin Olsson.

– Flera utställare har berättat att de har en fantastiskt hög kvalitet på de kontakter som skapas på Nolia Karriär. Det är självklart fantastiskt roligt, men också en kvitto på det engagemang besökarna kommer med till mässan.

På mässan har besökarna träffat utställare från bland annat företag, myndigheter och andra offentliga arbetsgivare framtida personal men många besökare träffar också universitet, högskolor, yrkeshögskolor, folkhögskolor och internationella utbildningar.

Nästa år kommer mässan att gå i Luleå, Umeå, Östersund samt Sundsvall.

Källa: Nolia