boka.gratistidning.com – Gratistidningens lanserar ny sajt för bokning av annonser

Startsida boka.gratistidning.com där man väljer vilken tidning eller annonspaket man är intresserad av.

Norrbottensägda Norrbotten Gratistidning har vuxit under de senaste åren och kommer ut i 11 av 14 kommuner i Norrbotten. Nu underlättar man för sina annonsörer genom lanseringen av en ny sajt för bokning av annonser – boka.gratistidning.com. Det är första versionen som nu finns ”on-line” och den kommer att utvecklas efterhand utifrån den feedback användarna kommer med enligt Peder Gidlund, ägare och ansvarig utgivare.

Norrbotten Gratistidning är samlingsnamnet för många av de ingående lokala gratistidningarna runt om i länet. Genom den nya bokningssajten kan annonsörer enkelt göra en annonsbokning eller förfrågan på utvalda tidning/ort eller på flera i paket, t ex 100 procent Fyrkanten där tidningarna Luleå-, Boden-, Piteå- och Älvsbyn Gratistidning ingår med en gemensam upplaga på 82 000 ex.

– Den personliga kontakten är alltid viktigast och de flesta affärer görs fortfarande så. Men i dagens uppskruvade affärstempo har vi märkt att fler och fler börjar använda ”nätet” för förfrågningar och bokningar. Det verkar som om tiden är knapp och ibland är det snabba puckar som gäller. Vi har korta ledtider när all produktion görs lokalt i Norrbotten, i akuta lägen kan vi ta emot annons på tisdag och redan nästa dag på onsdag finns den med i tidningarna runt om i länet, berättar Peder Gidlund.

 

Enkelt och snabbt

Det är enkelt att göra en bokningsförfrågan eller beställning och man får snabbt återkoppling. Det är dock inte slutgiltiga bokningar man gör via sajten utan det gör man senare i separat e-post.

Bokning/förfrågan – steg för steg:

  1. Välj tidning eller annonspaket
  2. Välj storlek eller produkt
  3. Välj utgivningsvecka/veckor
  4. Visa varukorgen
  5. Ange uppgifter och skicka

Gratistidningarna har renässans med sin räckvidd

– Gratistidningarna har en renässans då det blir allt viktigare med räckvidden när man annonserar och vi märker att många kommer tillbaka efter att misslyckats med Sociala medier och på nätet. Det är väl inget fel att bygga relationer på Sociala medier men man får ingen räckvidd och utebliven effekt, det är där gratistidningen kommer in, förklarar Peder Gidlund.

Fakta: Tidningarna i Norrbotten Gratistidning delas ut till alla hushåll och företag varje onsdag och består av Kiruna Annonsblad, Pajala-, Jokkmokk-, Luleå-, Boden-, Piteå och Älvsbyn Gratistidning samt Kalix Gratistidning (utgivning en gång i månaden, även med Haparande, Överkalix och Övertorneå).

Länk till boka.gratistidning.com